Mestre a casa C.P.Hispanidad Orba


http://mestreacasa.gva.es/web/0300685200

dimarts, 27 de novembre del 2012



               TREBALL -  2ª AVALUACIÓ.

               ELS ESPORTS ADAPTATS.

 

ÍNDEX.

1. Els esports adaptats.
1.1. Què són?.
1.2. Qui els practiquen?.
1.3. Quins són?
1.4. Organismes d'àmbit nacional que els organitzen i patrocinen.
1.5. Defineix: Adapthlon, Boccia, Futman, Goalball i Showdown. 
MÍNIM DOS FOLIS PUNT 1.


2. Els Jocs Paralímpics:
2.1. Dates i Sedes on s'han celebrat.
2.2. Classificacions funcionals.
2.3. Esportistes espanyols més destacats.
MÍNIM DOS FOLIS PUNT 2.

3. Special Olympics:
3.1. Què son?.
3.2. Breu història.
3.3. Esports seleccionats.
MÍNIM UN FOLI PUNT 3.

4. Bibliografía i Fotos.






ENTREGAR FINS EL DIVENDRES 1 DE MARÇ DE 2013




ESPORTS ADAPTATS:

Introducció
Aquest treball s'ha d'entregar el mes de MARÇ 2013 en la 2ª Avaluació d'Educació Física no amb cáracter obligatori per a l´asignatura però SI puja nota en actitud.
Aquest tipus d´esport esta destinat a persones que per les seues capacitats físiques o mentals no son capaços de jugar en un esport. Aquest esport no te molta aficció i per mes que hi haja organitzacions que el promulguen, es un fet
Aquest tipus d'esport no és molt popular. En els col·legis normals no es practica i per tant no solen tindre molta informació sobre el que realmente és aquest tipus d'esport.
Esta reconegut que la realització d´un esport ajuda a la integració amb la societat,l´autoestima, les relacions amb els demés i l´aceptació de la discapacitat.
s la integració en la societat i la possibilitat de no estar tan limitats en el nombre d'esports.
Estos tipus d'esports es classifiquen segons el tipus de minusvalidesa física, cerebral o visual i d'esta manera competixen en igualtat d'oportunitats.

1. ELS ESPORTS ADAPTATS:

1.1. Què són?.
S'entén per esport adaptat aquella activitat físic esportiva que és susceptible d'acceptar modificacions per a possibilitar la participació de les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials.
Es pot considerar que després de la primera i segona guerra mundial i donat l'elevat nombre de mutilats de guerra és quan es van iniciar els primers passos en la pràctica d'esports per persones amb les capacitats disminuidse.
És en 1944 quan es comença a utilitzar l'esport com un mitjà més per a la rehabilitació i en 1960 s'organitzen les primeres paraolimpíades, este fenomen va ser creixent fins a arribar al nivell actual en què cada dia la participació de persones discapacitades en l'esport està prou normalitzada i es practiquen multitud de disciplines a nivells recreatiu i competitiu.

1.2. Qui els practiquen?
Els practiquen les persones amb discapacitats físiques, psíquiques o sensorials. A fi de promoure la seua autosuperació, millorar la seua autoconfiança, adquirir i millorar les habilitats motores i perfeccionar les capacitats condicional i coordinatives.

1.3. Quins són?.
Adapthlon - Atletisme - Automobilisme - Bàdminton - Bàsquet - Boccia
Ciclisme - Escalada - Esquí alpí - Esquí nàutic - Futbol - Futman
Goalball - Golf - Halterofília - Hípica adaptada - Hoquei - Judo
Alpinisme i senderisme - Natació - Orientació - Parapent - Pirena
Rem i piragua - Showdown - Eslàlom - Submarinisme - Tenis de taula
Tenis en cadira de rodes - Tir amb arc - Tir olímpic - Triatlón
Vela adaptada - Voleibol - Vol sense motor

1.4. Defeneix: Adapthlon, Boccia, Futman, Goalball i Showdown.




1.5. Organismes d´ambit nacional que els organitzen i patrocinen.

El Comitè Paralímpic Español es va crear en 1995 i des de la seua constitució compta amb la Presidència d'Ho­nor de S.A.R. la Infanta Donya Elena. En 1998 es va modificar la Llei de l'Esport i es va reconèixer al Comitè Paralímpic Español amb la mateixa naturalesa i funcions que les del Comitè Olímpic Español. Aquesta mateixa Llei, al seu torn, va declarar al Comitè Paralímpic Espanyol entitat d'Utilitat Pública.

Des de la seua creació, el Comitè Paralímpic Español es va configurar com l'òrgan d'unió i coordinació de tot l'esport per a persones amb discapacitat en els àmbits de l'Estat Español, en estreta col·laboració amb el Consell Superior d'Esports.

Formen part del Comitè Paralímpic les federacions poliesportives i *unideportives paralímpiques i les federacions no paralímpiques, que són els qui organitzen tot l'esport de competició en el nostre país i que expliquen, en total, amb més de 13.000 esportistes afiliats.

Les quatre federacions poliesportives, que s'organitzen en funció del tipus de discapacitat, són:

Federació Espanyola d'Esports per a Cecs (*FEDC)
Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (*FEDDF)
Federació Espanyola d'Esports per a Discapacitats Intel·lectuals (*FEDDI)
Federació Espanyola d'Esports de Paralítics Cerebrals (*FEDPC)

També formen part del Comitè Paralímpic Espanyol nou federacions *unideportives que compten amb modalitats paralímpiques, com a conseqüència del procés d'integració dels esports practicats per persones amb discapacitat en el si de les federacions *unideportives, primer a nivell internacional i ara a nivell nacional:
Real Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC)
Real Federació *Hípica Espanyola (*RFHE)
Real Federació Espanyola de Piragüisme (*RFEP)
Federació Espanyola de Rem (*FER)
Real Federació Espanyola de Tennis (*RFET)
Real Federació Espanyola de Tennis de Mesa (*RFETM)
Real Federació de Tir amb Arc (*RFETA)
Federació Espanyola de Triatló (*FETRI)
Real Federació Espanyola de Vela (*RFEV)

Les federacions esportives no paralímpiques que compten amb activitat d'alta competició per a persones amb discapacitat són:
Federació Espanyola d'Esports per a Sords (*FEDS)

Així mateix, i reflex del suport institucional que rep, en l'Assemblea General del Comitè Paralímpic Español estan representats els Ministeris d'Educació, Cultura i Esport; de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i d'Afers exteriors i Cooperació, així com el Comitè Olímpic Español i l'Associació Espanyola de Periodistes i Informadors Esportius.





2. Els Jocs Paralímpics:

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on hi participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial que se celebra cada quatre anys, durant les setmanes posteriors als Jocs Olímpics, sota els auspicis delComitè Paralímpic Internacional.

Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia). Hi participen atletes amb discapacitat motora, amputacions, ceguesa iparàlisi cerebral. Els que tenen deficiències mentals, en canvi, participen als Jocs Mundials Special Olympics.

Història.
Els Jocs Paralímpics tenen com a precedent una competició esportiva organitzada des de l'any 1948 a Anglaterra per Sir Ludwig Guttmann en la que participaven ex-combatents de la Segona Guerra Mundial que havien patit lesions a lacolumna vertebral i que eren a l'Hospital Stoke Mandeville. Va ser el 1960, any en el que es van celebrar els Jocs Olímpics de Roma, que es van organitzar els primers Jocs Paralímpics, oberts a tots els esportistes amb discapacitats físiques, no només als veterans de guerra.[1][2] A partir de 1976, coincidint amb els primers Jocs Paralímpics d'hivern, es van incloure altres tipus de discapacitats.
La participació ha anat creixent en cada edició de manera espectacular, des dels 400 atletes a Roma l'any 1960 fins als més de 4.200 a Pequín l'any 2008.
Des de la celebració dels Jocs Olímpics d'estiu de 1988 a Seül (Corea del Sud), els Jocs Paralímpics es fan a la mateixa ciutat on es realitzen els Jocs Olímpics.
A més, els Jocs Paralímpics de Londres 2012 han trencat rècords com els de esportistes (4.280) i països (166), pels 3.951 participants i 146 nacions presents a Pequín 2008, xifres històriques fins ara. 

A la capital britànica també es va batrer la marca de dones participants (1.513), per davant de Pequín 2008 (1.383), Atenes 2004 (1.165), Sidney 2000 (990), Atlanta'96 (790) i Barcelona'92 (700).


2.1. Dates i Sedes on s'han celebrat.

Estiu

Roma '60 - Tòquio '64 - Tel-Aviv '68 - Heidelberg '72 - Toronto '76
Arnhem '80 - Nova York '84 - Seül '88 - Barcelona '92 - Atlanta '96
Sidney 2000 - Atenes 2004 - Pekín 2008 - Londres 2012

Hivern
Innsbruck '88 - Albertville '92 - Lillehammer '94 - Nagano '98
Salt Lake City `02 - Torí'06 - Vancouver 2010

3. Special Olympics:

3.1. Què son?.
3.2. Breu història.
3.3. Esports seleccionats.

3.1. Què són?.
Special Olympics és una organització internacional creada per a ajudar les persones amb minusvalideses psíquiques a desenrotllar la confiança en si mateixes i les seues habilitats socials per mitjà de l'entrenament i la competició esportiva.
Entre altres activitats, organitza les Olimpíades Especials cada quatre anys a benefici dels xiquets necessitats.

3.2. Breu història.
A principis dels 1960s, el Dr. William Freeberg, llavors president del Departament de Recreació i Educació Exterior en la Universitat Southern Illinois en Carbondale, Illinois, EE.UU., va treballar amb la Fundació Kennedy per a desenrotllar tallers d'una setmana per a  Directors de recreació en tot el país. Els tallers es van enfocar en els principis que tots, incloent les persones amb discapacitat intel·lectual.
Special Olympics va ser fundada per Eunice Kennedy Shriver en 1962

Les primeres Olimpíades Especials Internacionals d'Estiu van ser celebrades a Chicago (Illinois, Estats Units) en 1968 i va comptar amb 1,000 atletes amb discapacitat intel·lectual de 26 estats d'EE.UU. I Canadà en atletisme, hoquei sobre pis i aquàtics.
Les primeres Olimpíades Especials d'hivern es van celebrar al febrer de 1977 en Steamboat Springs (Colorado, Estats Units).
Actualment, Olimpíades Especials és un  Moviment global amb més de 2.2 milions d'atletes en 150 països al voltant del món. Seguisca el seu creixement des de 1962 fins hui en Esdeveniments d'Olimpíades Especials.

En 1988 Special Olympics va ser reconeguda pel Comité Olímpic Internacional (COI), sent així l'única organització esportiva autoritzada pel COI a usar la paraula «olímpic» en nom seu.
Al juny del 2006 es van celebrar els primers Jocs Olímpics Especials Nacionals nord-americans en la Universitat Estatal d'Iowa, en el que van participar equips de tots els 50 estats a més del Districte de Columbia.

L'actual president i conseller delegat de Special Olympics és Brosse Pasternack.

20è Aniversari 1992-2012:
Jocs Special Olympics. Barcelona 92 - Vilanova i la Geltrú 12.

De l’11 al 14 d’octubre
Vilanova i la Geltrú va repetir de nou com a seu dels Jocs Special Olympics. Aquesta vegada van ser més de 1.100 esportistes d’arreu d'Espanya i Europa  participant en les 10 disciplines esportives diferents.

Fa 20 anys, l’any 1992, un gran grup de persones va creure en un projecte que apostava pels esportistes amb discapacitat intel·lectual i per un moviment internacional que els identificava i els representava: Special Olympics.
Tenien la visió i tenien l’oportunitat: la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics a la ciutat de Barcelona. Aquest grup es va posar a treballar per assolir que els Jocs de Barcelona fossin els Jocs de TOTS,  aconseguint que a la capital catalana se celebressin tots els grans esdeveniments olímpics.

Les 10 disciplines dels Jocs a Vilanova i la Geltrú (natació, atletisme, bàsquet, futbol, handbol, hoquei interior, petanca, gimnàstica,  vela i tennis).

Els Jocs Special Olympics ofereixen als esportistes l’oportunitat de desenvolupar les seves aptituds físiques i l’esperit de superació, gaudint de moments d’alegria i compartint resultats, habilitats i companyia amb els familiars, amb altres esportistes, voluntaris i amb la comunitat en general. També és una oportunitat per retrobar les persones que durant l’any participen en les diferents competicions organitzades tant a Catalunya com a altres comunitats o països.


4. Bibliografia.






dilluns, 5 de novembre del 2012

APUNTS: DECATLÓ i HEPTATLÓ.


Decatló: masculí

El decatló és una prova combinada d'atletisme masculí que comprèn quatre curses, tres llaçaments i tres salts, disputats en dos dies consecutius i seguint un ordre establert.
Al decatló es posen a prova diverses habilitats dels atletes com la velocitat, la força, la tècnica, la resistència i la personalitat. Aquestes deu proves es disputen en dos dies seguits: en el primer les proves de velocitat, explosivitat i habilitat en els salts, i en el segon dia les que depenen de manera important de la tècnica i la resistència.
Proves

Primer dia:

Segon dia:

Heptatló: femení

L'Heptatló és una competició combinada de set proves d’atletisme que es realitzen en dos dies consecutius per un mateix atleta. El nom amb què es coneix aquesta prova és d'orígen grec: (hepta [set] +athlon [competició]).

Heptatló a l'aire lliure: Aquesta prova es realitza oficialment en campionats d'atletisme a l'aire lliure per part de les dones.
El primer i segon dia es realitzen les següents proves i per aquest ordre:


Primer dia:

Segon dia:



CONTROL ESCRIT D'ATLETISME.


. DIJOUS 16 DE NOVEMBRE

. 9h a 10h ---------------- 6è

.10h a 11h--------- ------ 1r ESO-A

12:30h a 13:15h -------- 2n ESO-A

                                

. DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE

. 9h a 10h ---------------- 2n ESO -B

.16h a 17h---------------- 1r ESO -B



                                






RECUPERACIÓ PROVES FÍSIQUES.

Setmana del:

19 de novembre al 30 de novembre.





ÚLTIM DIA  D'ENTREGA DE TREBALL "L'ATLETISME":

Divendres 7 de desembre.