Mestre a casa C.P.Hispanidad Orba


http://mestreacasa.gva.es/web/0300685200

diumenge, 15 de gener del 2012

Jocs Olímpics de Londres 2012

El 2012 és un any olímpic i Londres ja bull des de fa dies per aquest motiu. És el primer cop que una ciutat és seu tres vegades d’uns Jocs, però Londres va guanyar la candidatura deixant enrere ciutats com París, Madrid i Nova York.

En la 117a Sessió del Comitè Olímpic Internacional (COI) realizada a Singapur el 6 de juliol de 2005 es va escollir la ciutat de Londres (Regne Unit) com a seu dels Jocs Olímpics d'estiu de 2012.
Els Jocs Olímpics d'estiu de 2012, oficialment Jocs de la XXX Olimpíada, tindran lloc entre el 27 de juliol i el 12 d'agost de 2012 a la ciutat de Londres (Regne Unit).

Londres serà la primera ciutat a ser amfitriona de les Olimpíades tres vegades, ja que també va organitzar els Jocs Olímpics dels anys 1908 i 1948.

La cerimònia inaugural tindrà lloc el 27 de juliol a l’Estadi Olímpic de Londres (London Olympic Stadium) construït especialment per a aquests Jocs, i estarà dirigida per Danny Boyle, el productor i director de cinema que va guanyar un Oscar amb la pel·lícula Slumdog Millionaire.

L’Estadi Olímpic, situat a Marshgate Lane de Stratford a Lower Lea Valley, a set minuts del centre, serà la seu principal d’aquests Jocs i on se celebrarà l’obertura i tancament de les olimpíades, així com les proves que més expectació generen, com són les d’atletisme.



Però hi ha tres zones principals on transcorreran els Jocs:
1) El Parc Olímpic.
2) La Zona Fluvial
3) La Zona Central.

A la Zona Fluvial del voltant del Tàmesi hi ha l’ExCel Exhibition Centre, el Millennium Dome, la Greenwich Area, el Greenwich Park i les Royal Artilley Barracks. La Zona Central inclou l’Estadi de Wembley, on es jugaran els esperats partits de futbol; Wimbledon, per a les competicions de tennis; Lord’s Cricket Ground, per a les proves de tir amb arc; Regents Park, per a les proves de ciclisme en ruta, i també la Horse Guards Parade i el Hyde Park.
També se celebraran diferents proves a la rodalia de Londres, com per exemple la de rem o piragüisme, i la de vela, que tindrà lloc a Dorset, fora de Londres.
Diuen que Londres no pretén rivalitzar amb Pequín quant a espectacularitat, sinó oferir la personalitat carismàtica d’una ciutat plena de contrastos.

Seus: El pla olímpic de Londres divideix la ciutat en tres zones principals: el Parc Olímpic, la Zona Fluvial i la Zona central. A més algunes seus se situen fora de l'àrea de Londres.

Parc Olímpic: Es situarà a Stratford, a l'est de Londres. S'edificarà sobre una zona industrial i estarà a set minuts del centre de la ciutat. En aquesta zona s'hi situarà:

Zona Fluvial

La Zona Fluvial tindrà cinc seus principals al voltant del riu Tàmesi.

Zona Central

A la rodalia de Londres

Fora de Londres

A més les primeres fases de competició de futbol es celebraran a:
La pàgina official dels Jocs Olímpics de Londres 2012:  http://www.london2012.com/
La pàgina official de les mascotes: http://www.mylondon2012.com/mascots