Mestre a casa C.P.Hispanidad Orba


http://mestreacasa.gva.es/web/0300685200

dijous, 23 de febrer del 2012

ACTIVITATS EDUCACIÓ FÍSICA. GENER-JUNY 2012

CURS DEDUCACIÓ FÍSICA.ORBA. 2011 / 2012.
CEIP COMARCAL HISPANIDAD. Mestre E.F: Carles Siscar.

GENER
09 al 13
1
VOLEI

16 al 20
2
VOLEI

23 al 27
3
VOLEI
FEBRER
30 al 03
4
VOLEI

06 al 10
5

VOLEI


13 al 17
6

INICIACIÓ HOQUEI


20 al 24
7

INICIACIÓ HOQUEI

MARÇ
27 al 02
8
CONTROLS – PROVES FÍSIQUES

05 al 09
9
FUTBOL-SALA

12 al 16
10

FUTBOL-SALA


20 al 23
11
FUTBOL-SALA

26 al 30
12
JOCS POPULARS

02 al 04
13
JOCS POPULARS
VACANCES
05 al 16

VACANCES
ABRIL
 17 al 20
1

ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA


23 al 27
2
ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA
MAIG
02 al 04
3
ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA

07 al 10
4

ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA


15 al 18
5

ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA


21 al 25
6

ESPORTS RAQUETA / PALES/PILOTA


28 al 01
7

TEST D’APTITUD FÍSICA.CONTROL

JUNY
04 al 08
8

EXPRESSIÓ CORPORAL. BALL.   ACROSPORT


11 al 15
9

REPÀS ACTIVITATS DEL CURS 11/12


18 al 22
10
CLOENDA CURS


TEST D’APTITUD FÍSICA: Velocitat (50 metres), Resistència  (6 minuts), Salt horitzontal  (peus quiets i amb carrera) ,  Llançament d’una pilota medicinal (2kg), Flexibilitat i Abdominals (30 segons).

 

 

.Treball 2ª Avaluació: Els Jocs Olímpics. Londres 2012.

.Treball 3ªAvaluació: Pilota Valenciana en la Marina Alta.


 

 


dissabte, 18 de febrer del 2012

SEGON TRIMESTRE: FUTBOL-SALA

El futbol sala o futsal és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors que deriva del futbol que és la base del joc on s'apliquen aspectes d'altres esports com el waterpolo, el voleibol, l'handbol i el bàsquet. El terreny de joc és dur i té unes dimensions de 24 a 28 m de llargada i de 13 a 15 m d'amplada.

Inicialment va ser coordinat per la Federació Internacional de Futbol de Sala (FIFUSA). Posteriorment la FIFA va aconseguir que bona part dels equips de FIFUSA passessin a integrar la seva federació dins un comitè esportiu. Equips i federacions que no van entrar a la FIFA van decidir aleshores crear l'AMF, que considera el futsal com un esport independent. Tot i alguns esforços per part de l'AMF i la FIFA per unificar la modalitat i obtenir el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional, cap de les dues entitats ha aconseguit el seu propòsit, deixant com a conseqüència l'estancament d'aquesta disciplina, ja que a Europa i Sud-americà es practica amb les mateixes regles, tot i que la FIFA prohibeix als seus atletes practicar el futsal de l'AMF.




Els jugadors d’aquest esport precisen d’una gran habilitat tècnica i domini sobre la pilota, així com velocitat i precisió en l’execució tant al rebre o realitzar gestos tècnics.

Tenint en compte no només la part de les regles sinó també algunes tàctiques, el futbol sala és un esport d’associació, amb oponent, mínim contacte i mòbil. Les sustitucions són “volants”: no cal parar el joc, mentre primer surti el jugador que hi ha al camp i posteriorment entri el suplent.
Tipus de faltes:
  • Tècniques: travetes, empenta, puntada de peu, etc.
  • Personals: trigar més de 4 segons,faltes de porter,cessió, etc.

  • Disciplinàries: aquelles en què hi ha una falta de respecte al contrari.

PÀGINES D'INTERNET IMPOSTANTS DE FUTBOL-SALA.INFORMACIÓ:

Lliga Nacional de Futbol-Sala: http://www.lnfs.es/


PÀGINES WEB HOCKEY ESPANYA

INFORMACIÓ WEB DE HOCKEY

Portal de HOCKEY de la Comunitat Valenciana.
http://www.fedehockeycv.es/fhcv.php

Portal de HOCKEY  de la Reial Federació Espanyola de Hockey.
http://www.rfeh.com/

Portal del Club de Hochey Xaloc (El Saler - València)
http://www.chxaloc.com/

REGLES MINI-HOQUEI. SEGON TRIMESTRE 2012

                               MINI-HOQUEI.

ORGANITZACIÓ DEL JOC.

El terreny: El terreny de joc pot variar de dimensions i en presentació. Les dimensions recomanades són de 40 x 20 m. o de 20 x 10 m. El terreny ha d' estar preferentment envoltat de vorades o parets. Dintre del terreny de joc haurà dues porteries separades de la línia de fons de 2 a 3 m. La grandària de la porteria oscil·larà entre 140 x 105 cm. o bé 90 x 75 cm.. amb un fons d'uns 40 cm. L'àrea “de porteria” ha de tenir un ràdi de 1.5 m.

El joc:  L'objectiu del joc és posar la pilota copejant-la amb l'estic en la porteria de l'equip contrari. aconseguint així un gol. Guanyarà l'equip que aconsegueix marcar més gols.

Els jugadors: El nombre de jugadors ha de ser proporcional a les dimensions del terreny. 20 x 10: (3 o 4 jugadors) per equip. 40 x 20: (4 o 5 jugadors).
Segons la variant de joc escollida es pot jugar amb o sense porter. En un partit es poden realitzar tots els canvis que es vulguen.

El material: Seran necessaris estics i boles (pilotes buides de plàstic tipus tennis). També ens poden servir pastilles per a terrenys molt pulits. Els estics són de plàstic dur, forts però elàstics i lleugers.

Durada del joc: És de dos temps de 15 minuts, amb descans de 5 minuts. No hi ha temps morts.




ASPECTES TÈCNICS.

Maneig de l'estic: L'estic s'ha d' agafar col·locant la mà esquerra en l'extrem superior del mateix, mentre la mà dreta se situa en la zona intermèdia de l'estic, buscant la posició més còmode per a cada jugador. Per a facilitar el seu maneig es recomana al principi mantenir els dits índexs estirats i paral·lels al costat del mànec. Partint d'aquesta posició bàsica d'agafar de l'estic, el jugador es desplaçarà arrossegant la bola per davant d'ell. A partir de la pràctica de la passada, el dribling, el tir, etc. tindrem dominada la base tècnica del joc. Totes aquestes regles les podem modificar segons la nostra intenció de acostar-nos a una determinada modalitat d'hoquei: Sala, herba, patins... I segons la prestacions del material i instal·lacions de les quals es disposi.




REGLES DE JOC

Permeses:

 —Copejar o dirigir la bola amb els dos costats de l'estic.
 —Parar la bola amb l'estic.
 —Dirigir la bola amb el peu cap al seu propi estic.
—Agafar l'estic amb una o dues mans per a controlar, dirigir o copejar la pilota.
—Dur l'estic elevat a l'altura del maluc, sempre que sigui amb la intenció de desplaçar-se.
 —Si es juga amb porter aquest podrà buidar la pilota amb qualsevol part del seu cos dintre de la seva àrea.
 —Jugar amb la vorada o les parets.

No permeses:

Serà sancionat amb cop franc:

—Aixecar l'estic per sobre del genoll, amb la intenció de copejar la bola o per a atrapar una hola alta. No serà sancionat si no hi ha un adversari prop i la bola no s'aixeca per sobre del maluc amb el cop.
—Oposar-se a l'adversari amb el cos o empènyer-li.
—Jugar la bola quan s'estigui en el sòl
—Copejar, parar o fer una passada de la pilota amb el peu. No serà sancionat quan el cop sigui involuntari i no afavoreixi a l'equip. Serà sancionat amb penal i expulsió
 —Atacar violentament a un adversari
—Jugar de forma perillosa
—Copejar intencionadament amb l'estic a un jugador: expulsió.
 —Posar travetes o col·locar l'estic entre les cames de l'adversari: pelnalti.
—Ficar una part del cos en l'àrea de porteria: cop franc pels atacants, penal per als defensors.
 —No serà sancionat si aquesta situació no beneficia als equips i la pilota en aquest moment no entra en joc.

Nota: L'expulsió podrà ser per: 2m o 5 m, o bé definitiva.


dilluns, 13 de febrer del 2012

CAMPEONATO D’EUROPA FUTBOL-SALA CROACIA 2012.

España se proclamó campeona de Europa de fútbol sala al imponerse a Rusia en la final por 1-3. La Roja tiró de su orgullo de campeona para remontar el gol ruso de Pula, con un tanto de Sergio Lozano a treinta segundos que forzó la prórroga. En el tiempo extra llegó el decisivo tanto, otra vez de Lozano, y otro de Borja sobre la bocina para volver a reinar en Europa por sexta vez.

El fútbol sala tiene una magia especial. La Roja estaba contra las cuerdas en la recta final del partido. Rusia se había adelantado en el marcador. Pero por algo España ha sido campeona del Mundo en dos ocasiones y ha dominado desde siempre el territorio europeo a su antojo. Los hombres de Venancio López sacaron todo su orgullo para marcar un gol que forzó la prórroga. Llegó a treinta segundos del final. Cuando el tiempo expiraba. Pero los españoles nunca perdieron la fe en un partido que se había puesto muy cuesta arriba. En el tiempo extra, Sergio Lozano volvió a sacarse de la chistera todo un golazo. Marcó sus primeros goles del torneo en la final. Eso sólo lo hacen los grandes jugadores. Borja cerró desde su campo una victoria merecida aunque sufrida.

El choque comenzó con mucha igualdad. Los dos equipos jugaron a minimizar sus fallos. Los errores se pagaban muy caros. Los españoles llegaron con acciones de peligro pero faltaba puntería en los metros finales. Miguelín y Aicardo siempre estaban bien colocados. Cerca de la portería. Aunque no conseguían llegar por un suspiro para empujarla dentro.

Europeo Final: Rusia 1 - España 3.


  
Equipos:

1 - Rusia: Gustavo; Prudnikov, Sergeev, Maevski y Abramov -cinco inicial- Zuev, Pula, Milovanov, Pereverzev, Cirilo, Fukin, Nugamanov.

3 - España: Luis Amado; Torras, Kike, Rafael Usín, Alemao -cinco inicial- Juanjo, Ortiz, Lozano, Borja, Lin, Miguelín, Aicardo.

Marcador
1-0. Min. 34. Pula, de tiro raso, bate a Luis Amado. 1-1. Min. 40. 1-1. Sergio Lozano, en el último minuto. 1-2. Min. 48. Sergio Lozano, de nuevo, clava el balón en el portal ruso. 1-3. Min. 50. Borja.

Árbitros
Daniel Janosevic (CRO), arbitro principal. Ayudado por Francesco Massini (Italia) y Eduardo Fernandes Coelho (Portugal). Expulsó a Cirilo, de Rusia a 4 minutos del final. Amonestados Lozano, Kike, por España y Abramov, de Rusia.

 
La selección española de Fútbol Sala ganó el Europeo de Croacia tras vencer a Rusia (3-1) en  la final, el sábado 11 de febrero.
La selección española de nuevo campeona de Europa por cuarta vez consecutiva, la sexta en el total de las ocho competiciones disputadas hasta ahora.

Entrenador de la selección española en Croacia 2012 - Venancio López: