Mestre a casa C.P.Hispanidad Orba


http://mestreacasa.gva.es/web/0300685200

dimarts, 3 de febrer del 2015

CP COMARCAL HISPANIDAD - ORBA. EDUCACIÓ FÍSICA. 2ª AVALUACIÓ. CURS: ____ESO___
NOM i COGNOM:___________________________________________ DATA: ____-FEBRER-15
  1. Defineix Els Principis de l'entrenament i les pautes que cal seguir per una millor Condició Física.
ELS PRINCIPIDE LENTRENAMENT
Els principis de l'entrenament tenen el seu origen en el camp del rendiment esportiu, però són aplicables a qualsevol àmbit de l'activitat física.. Són una sèrie de postulats que fan que el procés de posar-se en forma siga coherent. Amb aquests principis, la planificació del'activitat serà segura i efectiva, i a més s'evitaran aspectes colmonotonia, la fatiga o  sobreentrenament.
Pautes que cal seguir per una millora Condició Física: les pautes que cal seguir perq els aparells i sistemes del nostre cos sadapten adequadament a lesforç físic i ens ajuden a obtenir una millor 
condició física. Els més importants són els següents:
1.1.Principi de la individualització
Lentrenament ha de ser individualitzat, jque cada subjecte és diferent. És un error seguir sistemes dentrenament daltres esportistes o entrenadors. La rrega genètica, lamaduració de la persona, el seu tipus de nutrició i descans, el seu nivell de condiciófísica, la motivació que tingui i els factors ambientals, són alguns dels motius pels quals calindividualitzar l’entrenament.
1.2.- Principi de la progressió
L’organisme  humà  és  capaç  de  suportar progressivamen esforços  cada vegad més grans.
Per a aconseguir un increment real del nivell de condició física a llarg termini és necessari augmentar els exercicis físics de manera progressiva a fi dencadenar, amb el temps, totesles sobrecompensacions produïdes i obtenir una adaptació sòlida.
2) VOLEIBOL, contesta:
    1. Jocs (sets) i Puntuació d'un partit. El partit es a 5 jocs (sets). Els jocs del primer al quart es jugaran a 25 punts, el 5è es jugarà a 15 amb diferència de 2 punts. Un joc és guanyat per l’equip que primer marca 25 punts amb un avantatge de 2 punts. En cas d’un empat a 24, el joc continua fins a aconseguir un avantatge de 2 punts (24-26, 27-25, etc.). Guanya l’equip que primer guanya 3 jocs. Després de cada set, els equips canvien de camp. Entre sets, hi ha un interval de 3 minuts. En el set decisiu, quan un equip arriba als 8 punts, es fa un canvi de camp sense perdre temps.
2.2)Explicació de cada jugada i les tres normes bàsiques d'un de jugadors. Cada jugada val un punt (sistema de punt per jugada). Quan l’equip receptor guanya una jugada , guanya un punt i té el dret a servei i els seus jugadors giren una posició en el sentit de les agulles del rellotge.
Tres normes: un jugador no pot tocar mai la red directament, un jugador no pot tocar la pilota dues vegades de forma consecutiva si de manera alterna i la pilota pot ser colpejada amb qualsevol part del cos.
2.3)Numero de jugadors d'equip (convocatòria) i jugadors a l'inici del partit. Escriu les tres classes de jugadors. Cada equip està format per un màxim de 12 jugadors en la convocatòria a l'inici del partit 6 (3 davanters i 3 saguers)
Es distingeixen tres classes de jugadors:
- Saguers o defensors: Juguen a la zona de defensa. Es responsabilitzen de la pilota quan aquesta arriba a les zones 1, 6 i 5.
- Col·locador:la seva funció consisteix a col·locar la pilota, amb la passada de dits, en una bona situació perquè puga efectuar-se la rematada. Aquest jugador ocupa, generalment, la zona d’atac 3, situada al centre, per poder passar la pilota als rematadors que es troben als del costats.
-Rematadors: Són el jugadors que tenen la funció de finalitzar les jugades d’atac amb una rematada. Destaquen principalment per la potència de salt i la força per picar la pilota. Ocupen les zones 2.
2.4)Substitucions d'un partit. Es realitzaran un màxim de sis (6) substitucions a cada joc, i quan el joc estiga parat.Un jugador suplent pot entrar al camp una vegada per set, però només podrà ser substituït pel mateix jugador que va a substituir.
2.5) Temps morts i Tècniques d'un jugador.
Es concedeix un màxim de dos temps morts per joc i equip. Cada temps durarà 30 segons.
Tècniques: Tocs de dit, Toc de mà baixa - recepció (avantbraç), batuda, remat, servei o sacada, bloqueig,

3) FUTBOL-SALA, contesta:

    1. Història del futbol-sala.
El futbol sala va néixer a Uruguai al 1930, i va ser el professor Juan Carlos Ceriani que utilitzant el reglament del waterpolo, basquet, handbol i futbol va redactar un reglament pel futbol sala. En aquells anys el futbol era tota una passió a Uruguai, on la seva selecció s’acabava de proclamar campiona del món de futbol. Juan Carlos Ceriani es va donar compte que els nens jugaven al carrer en llocs petits i en pistes de basquet. A partir d’aquí va crear un reglament i va sorgir el “futbol de salon”, com es va anomenar els primers anys.
3.2) Temps de joc d'un partit i temps mort. Número de jugadors d'equip en una convocatòria i a l'inici del partit.
El temps de joc es de 40’, dividits en 2 períodes de 20’ amb un descans de 10’. Cada equip té dret a sol·licitar un temps mort d’un minut en cada període.
Cada equip el component 12 jugadors, dels quals 5 estaran a la pista. El número de substitucions és il·limitat i no es necessari aturar el joc per poder realitzar-les, inclòs la del porter.
3.3) Explicació jugador expulsat amb targeta roja. Expulsat per dues targetes grogues.
Un jugador expulsat amb targeta roja, solament podrà ser substituït, passats 2’ o quan l’equip contrari marqui un gol.
Un jugador expulsat per dues targetes grogues, no podrà tornar a jugar en tot el partit, però podrà ser substituït per un altre company de l’equip.
3.4) Explicació: sacada de meta (porter) i sacada de banda.
La pilota serà llançada amb la mà, des de qualsevol punt de l’àrea. • La pilota podrà traspassar la línia de mig camp. • El porter té 4 segons per realitzar la sacada. • La pilota estarà en joc quan aquesta hagi sortit de l’àrea i es tornarà a repetir el servei si la toca qualsevol jugador abans. • El porter no podrà tornar a rebre la pilota d’un company fins que aquesta hagi passat al camp contrari o que l’hagi tocat algun jugador oponent.
3.5)Definicions i posicions de jugadors i explicació.
Tanca: És el jugador més endarrerit de l’equip, té gran visió de joc i bona anticipació. Ofereix cobertures constants a la resta de jugadors, per la qual cosa ha de ser un jugador sacrificat i ràpid.
Ala: Per la seva posició té un gran desgast físic i serà important que tingui una bona qualitat tècnica.
Pivot: Normalment és el jugador més avançat en atac i el primer defensor en defensa. Ha de saber crear espais lliures perquè els seus companys els puguin aprofitar. Molts cops rebrà d’esquena a porteria i ha de saber protegir molt bé la pilota.

4 - 5) Anota els noms dels ossos i els músculs, al seu lloc corresponent.