Mestre a casa C.P.Hispanidad Orba


http://mestreacasa.gva.es/web/0300685200

dijous, 8 de desembre del 2011

OBJECTIUS D'ESO EN L'ÀREA D'EDUCACIÓ FÍSICA

OBJECTIUS DE L'EDUCACIÓ FÍSICA A SECUNDÀRIA (ESO)


Objectius:
L’ensenyament de l’Educació física en esta etapa tindrà com a objectiu el desenvolupament de les capacitats següents:
1. Participar i col·laborar de manera activa, amb regularitat i eficiència,en les activitats programades, amb independència del nivell d’habilitat i capacitat personal i valorant els aspectes de relació que
fomenten; mostrant una actitud de respecte i tolerància cap a tots els membres de la comunitat educativa.
2. Conèixer i valorar els efectes beneficiosos, riscos i contradiccions que presenta la pràctica habitual i sistemàtica de l’activitat física al llarg de la vida, en el desenvolupament personal i en la millora de les condicions de qualitat de vida i salut, individual i col·lectiva.
3. Augmentar les pròpies possibilitats de rendiment motor per mitjà de la millora de les capacitats, tant físiques com motrius, desenvolupant actituds d’autoexigència i superació personal.
4. Millorar les capacitats d’adaptació motriu a les exigències de l’entorn i a la seua variabilitat.
5. Planificar activitats que permeten satisfer les necessitats personals en relació amb les capacitats físiques i habilitats específiques a partir de la valoració del nivell inicial.
6. Conèixer el cos i les seues necessitats, adoptar una actitud crítica i conseqüent enfront de les activitats dirigides a la millora de la condició física, la salut i la qualitat de vida, fent un tractament diferenciat de cada capacitat.
7. Reconèixer, valorar i utilitzar el cos com a mitjà de comunicació i expressió creativa; dissenyar i practicar activitats rítmiques amb i sense una base musical.
8. Reconèixer el medi natural com a espai idoni per a l’activitat física, i discriminar aquelles pràctiques que poden causar-li qualsevol tipus de deteriorament.
9. Recuperar i comprendre el valor cultural dels jocs i esports populars, tradicionals i recreatius, com a elements característics de la Comunitat Valenciana que cal preservar; practicar-los amb independència del nivell d’habilitat personal i col·laborar amb l’organització de campionats i activitats de divulgació. Especialment, la pilota valenciana en les seues diferents modalitats.
10. Mostrar habilitats i actituds socials de respecte, treball en equip i esportivitat en la participació en activitats, jocs i esports, independentment de les diferències culturals, socials i d’habilitat.
11. Conèixer les possibilitats que l’entorn ofereix (espais, equipaments i instal·lacions) per a la pràctica d’activitat física esportiva.
12. Conéixer i utilitzar tècniques bàsiques de respiració i relaxació com a mitjà per a reduir desequilibris i alleujar tensions produïdes durant l’activitat quotidiana i/o en la pràctica d’activitats físiques
esportives.
13. Conèixer i practicar activitats i modalitats esportives individuals, col·lectives i d’adversari; aplicar els fonaments reglamentaris, tècnics i tàctics en situacions de joc, amb progressiva autonomia en la
seua execució.
14. Utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs de suport a la matèria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada